Olipa siinä blogin päivittämisessä urakkaa joka kesti yli puoli vuotta. Noh, jospa tästä eteenpäin saisin jotain valmista ja siirretyksi sen blogien maailmaan.
Suunnitelmissa on vuodenvaihteen jälkeen vaihtaa osoitteeseen http://heikura.blogspot.com, kunhan saan sen ensin omannäköiseksi. Eli ensi vuoden tekeleet näkyvät sieltä ja kuvien laatu paranee kun otan kuvat uudella kameralla jee :D
Tätä vuotta on kuitenkin vielä jokunen päivä jäljellä. Ja jotain valmista olen syksyn mittaan saanut aikaan.

2135047.jpg

Kerttusukat valmistuivat lokakuussa (toiset sukat samaan syssyyn tein anopille 50-v lahjaksi)
Ohje löytyy uhoavan gnun blogista. Mukava ohje kutoa, tykkäsin.
Lankana oli 7-veljestä, tuotannosta poistunut väri ruskeanharmaa, langan väri on ihana, olisin halunnut sitä lisää :(
Aikaa kului historiallisen vähän, 3 päivää. En olisi uskonut kutovani sukkia niin nopsasti.

2135048.jpg

2135051.jpg

Pipoja pari kappaletta. Löysin mukavan uuden tavan kutoa pipoa, ylösalaisin. Novita Isoveljellä tulee mukavan sileää jälkeä. Oppia otin ohjeesta jonka löytää Ullasta. Vajaa kerä Isoveljeä kumpaankin.

2135049.jpg

Mörvelöpipo josta tuli liian iso, sopii kenties roskienvientireissulle? Lankana Novita Florica, menekki reilu kerän verran. En oikeen tykänny tehdä koska käsialasta tuli töheröä ja epätasaista, joutaa ehkä purkuun joskus. Mallineule oli kai Baudelairesukista? Muistaakseni.

2135052.jpg

Ja sitten. Pipojen pipo ja huivien huivi. Alpakkojen alpakka. Tykästyin heti.
Pipon tein Pipo on Pop-ohjeesta soveltaen, aloitusilmukkamäärän ollessa 100s. Lankana käytin kaksinkertaista Drops Alpacaa (väri 0501 vaaleanharmaa) ja rinnalla Drops Glitteriä hopeaa. Langan menekki noin 70g. Kertakaikkisen ihana pipo.

2135054.jpg

Ja se huivi joka oli pakko saada. Kaunokainen on tehty ihanalla Zetor-huivin ohjeella (kuva ei anna oikeutta värille eikä mallille, luonnossa ihanampi). Lanka on samaa kuin pipossa, Drops Alpaca väri 0517m keskiharmaa. Kakkoskaavion toistoja tein 7 kpl ja lankaa kului vajaa 3 kerää, huivin koko on 161x70cm (joka on paljon tällaiselle laiskalle kutojalle)
Lämmittää mieltä ja kaulaa, etukäteisjoululahja minulle, kiitos.

Nyt takaisin joululahjojen teon pariin.